pühapäev, 3. jaanuar 2021

Lehe kiri, katsaharualine kiri, ristkirjad ...

 ...ehk siis heal mustril mitu nime. Mina ise näen selles mustris kohviube. :)

Mulle jäi see muster silma Hiiumaa kinnaste raamatust, kuid sirvides Suurt kindaraamatut, siis selgus, et selle mustriga kindaid on kootud peale Hiiumaa ka teistes Eesti kihelkondades. 


ERM 5136/a 
Emmaste


ERM A 509:2933/ab
Ridala



ERM A 616:140/ab
Mihkli



ERM A 637:55/ab
Peetri


ERM 8175
Rõuge



ERM A 509:2826
Kullamaa


See on üks vähestest kordadest kui rannet kududes tean juba, mis mustriga kindad koon - muidu on ikka nii, et vaatan jooksvalt. Algselt oli plaan kududa pruuni-valgekirjalised, kuid see pruuni - beežikas halli kombo tundus soojem ja mahedam. Labakust said sõrmikud, aga kange tahtmine oli mingi muu kiri sõrmedesse kududa, kuid museaale vaadates paistis enamusel kinnastel olevat pöidlal ka see sama kiri ja seetõttu otsustasin ka sõrmed sama mustriga kududa. Ma pelgasin sõrmedel mustri üleminekukohti, aga polnud hullu midagi, päris okei jäi. Randmed kudusin lapilised ja sel korral katsetasin sedamoodi kudumist, et vahepeal ei pööranud tööd ümber vaid kudusin tagurpidi tagasi. Silmuskudumise I osa raamatus on selle kohta väga hea õpetus kirjutatud. 
Lõngajupid said täna hommikul peidetud, aga ma nii tahtsin lumega fotosid teha, nii, et fotodel on kindad veel pesemata ja pressimata.











Head uut aastat!


 




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar