teisipäev, 7. märts 2017

Ilusad Audrud/Beautiful Audru's gloves

See kindapaar on inspireeritud 1874. aastal kootud käpikutest. 

ERM A 305:8/ab

Valisin need kindad, sest ma pole siiamaani ühtegi traditsioonilist sini-valget paari kudunud. Ja kuna otsustasin Kristi Jõeste juures praktikat teha, siis arvasin, et see paar võiks olla mulle parajaks väljakutseks.

Alguses oligi kudumine paras väljakutse, sest pitsiosa laiuse hoidmine nõudis tugevat ja ühtlast kudumistihedust. Narmastega polnud väga probleeme, sest olen varem ühtedel kinnastel juba narmaid kudunud. Vits oli samuti meeldetuletamise koht. 
Aga kui hakkasin labaosa kuduma, siis minu suureks üllatuseks pidin igal vardal lausa 2 silmust juurde kasvatama, eks see tuleneb sellest, et kudusin 10/2 lõngadega ja koekiri tuli päris tihe ja kindlasti mõjutab seda ka mustrikord jms.  



Sõrme- ja pöidlakirjana kasutasin sama kirja, mis on originaalis pöidlal.






Narmaste kudumiseks kasutasin 8/2 lõngu.
Randmeosas on ringil 96 silmust, edasi kasvatasin igal vardal 2 ja ringil kokku 104 silmust.
Vardad 1,25. Käeselja osa lõng 10/2 Saara kindalõng.


For these gloves I took inspiration from mittens that were knitted in 1874. 
I chose these, because I haven't knitted traditional blue and white gloves. And because I'm doing my practice at Kristi Jõeste I thought these gloves are pretty good challenge for me. Well, I finished those gloves, so I think that there are plenty of gloves that are more challenging for me. :)
I knitted with 10/2 Saara wool, tassles are knitted with 8/2 wool. Wrist parts are 96 loops and after 104 loops, 0-size needles (1,25). 



Piltide eest aitäh Lindale!
Thank you Linda for taking these pictures.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar