kolmapäev, 17. veebruar 2016

Muhu Roosad

Minu teine sõrmkinnaste katsetus. Inspiratsiooni sain Muhu keerukordadega randmest, mille tööproovi pidin sügissemestril läbi kuduma, sõbakirjalisest pruuttekist (saate vaadata SIIT) ja raamatust "Meite Muhu mustrid". 
Pulmatekile kudusin hambakirja, mida kasutasin nüüd sõrmedel. Kindad kudusin suuremalt jaolt teki kudumisest järele jäänud lõngadest. 




Kinda keskmine muster on kootud ainult käeseljale, see tähendab, et peopesas pole pikki lõngajookse. Seetõttu pole need kindad nii soojad. Värvilised silmused tikkisin hiljem ristpistega peale. Ja et eriti minulik oleks - tikkisin kindad erinevalt. 




Randmeosa on Muhu keerukordadega ranne, selle skeemi sain silmuskudumise õppejõud Kristi Jõestelt. 
Sinakas-rohelised silmused on hiljem peale silmatud. 
Kui aus olla, siis niipea ma seda rannet enam kududa küll ei taha, sest keerukordade kudumine võtab päris palju aega. Tüütu-tüütu-tüütu keerutamine! AGA jääb imeilus. :)


Siit on näha, et keskmine muster on vaid käeseljal.

Tehnilist infot:
Lõng 8/2 maavillane 
Vardad 1,5
Ringil 88 silmust



Minu Muhu ainelise sõbaga sobivad need kindad väga hästi. :)




Fotode eest kniks Elerinile!



kolmapäev, 3. veebruar 2016

Muhu ainelised titesokid

Sel korral näitan oma esimesi kootud titesokke. Sugulane palus lapsele kududa  pikema säärega villased sokid. 

Värvid ja mustrid sain ise valida. Teadsin juba alguses, et eks siit nüüd ühed muhulased jälle tulevad. Põhjus on tegelikult väga lihtne: Muhus on ilusad värvilised ja natuke ka lapsikud mustrid, mis sobivad titesokile väga hästi. Seekord kasutasin vaid Muhu mustreid, värvid valisin poisile sobivad.


Jakob on töös lõngakerade laiali loopimisega :)


Sokid kudusin omamoodi - erinevad, aga siiski paaris. Minu jaoks oli tähtis ka see, et lapsel endal oleks huvitav sokke vaadata. Sain sellele tõestuse, Jakob oli sokkide üle väga rõõmus. Nime mustri idee tuli alles siis, kui kudumine oli jõudnud labaosani, mulle tundus, et lihtsalt ühevärviline labaosa oleks igav.




Alustasin kahevärvilise loodusega, seejärel kudusin 4:1 sooniku (4 parempidist silmust, 1 pahempidine, 4 parempidist jne). Mustrite vahekohtadesse kudusin keerukorrad. 
Kanna tegin teistmoodi kui tavaliselt. Seda kanda nimetatakse "kogemata kontsaks", see pidavat hea olema just laste sokkide puhul, lamedam, et jalga panemist kergendada. Kokku võtsin spiraalse kahandusvõttega.




Lõng 8/2 maavillane
Vardad 1,5
80 silmust ringil

80 silmust titesokile tundub mulle praegu kuidagi nii utoopilisena, sest alloleva pildi roosadel/kollastel sokkidel oli ringil täpselt sama arv silmuseid.

Võiks ju arvata, et titesokkide kudumine võtab tunduvalt vähem aega kui suurte sokkide kudumine, aga mina erilist ajavahet ei täheldanud. Olen ise harjunud kuduma nii, et kudumit saab vahepeal ka proovida, nende sokkide kudumisel oli hirm, et need ei mahu lapsele jalga, sest need tundusid nii pisikesed. Õnneks olid sokid Jakobile parajad.





Tänan modelle Elerini ja Jakobit!