pühapäev, 23. august 2015

Muhu kirg

Kui meile anti ülesandeks sõba kududa, teadsin kohe, et see peab kindlasti sisaldama roosat. Kuna roosa läbivillase kanga kudumine ei tundunud minu jaoks hea ideena, otsustasin sõbale kududa roosa, kollase ja oranziga poogad - Muhu värvides.

Sõba kudusin hoopiski klassikalise musta, et värvilised poogad ja edevad narmad ikka võimalikult hästi välja oleks paista. Narmaste juurde on lisatud medaljonid, mõlemasse otsa seitse tükki. Pikipoogad on kootud sik-sak mustriga, laiupidi poogad pikitriibulise mustriga. 
Sõba mõõdud on 85 x 180 cm. Koos rakendusega võttis sõba tegemine aega 40 tundi.






Sõbast inspireerituna valmisid tuniisheegeldamise kursuse raames Muhu "tappjakärpsetega" randmesoojendajad. Kärbes on peale tikitud ristpistes peenvillase tumepruuni lõngaga, kinnituseks tavalised mustad kannaga nööbid.




Kuid sellega minu "Muhu mode" ei lõppenud! Olen alati tahtnud Muhu sukka kududa. Võtsingi suvel selle töö ette ja lõpuks said need isegi valmis kootud. 
Kui tavaliselt on sukad kootud valge lõngaga, siis minu sukad tulid hoopiski mustad, et ikka sõbaga kokku passiks. Mustrid on kõik pärit raamatust "Meite Muhu mustrid". Materjal on 8/2 villane lõng ja vardad olid 1,5. 



Et asja veel üle vindi keerata, kudusin erinevad sukad, sest need ei pea alati tingimata samasugused olema. Mängisin mustrite paigutuse ja värvidega, tegelikult said need siiski üsna sarnased. 





Piltide eest tänan Sirjet!